ILMAINEN MINI-KURSSI

Minun tarinani 

Olen nyt, 43-vuotiaana, työskennellyt itseni kanssa lähes puolet elämästäni. Parinkymmenen vuoden ajan olen yrittänyt tavoittaa parhaan mahdollisen version itsestäni. Se on toisinaan ollut rankkaa: olen pudonnut korkealtakin ja kovaa, mutta kaikesta huolimatta olen samaan aikaan tuntenut koko ajan eläväni joka solullani.  Olen kiitollinen kaikista kokemuksistani, jotka ovat kasvattaneet minua eri tavoin. 

Vuosien varrella olen ahminut itsehoito-oppaita, opiskellut psykologiaa ja osallistunut eri puolilla maailmaa järjestetyille lukuisille kursseille, työpajoihin ja tietoisuustaitoja tukeviin koulutuksiin niin henkilökohtaisessa ohjauksessa kuin verkkokursseina. Lisäksi olen käynyt muutaman vuoden verran psykoterapiassa löytämässä työkaluja henkilökohtaiseen paranemiseen ja kasvuun. Työ on ollut hidasta ja se on edellyttänyt myös omiin varjopuoliin tutustumista, mutta vähitellen olen oppinut tuntemaan itseni läpikotaisin. Koska tiedän, etten ole ainoa, joka kulkee tällaisella polulla, haluan auttaa kanssakulkijoitani välttämään ansat ja sudenkuopat, joita matkan varrella voi tulla vastaan, ja löytämään oikopolkuja sieltä, missä niitä on viisasta kulkea.

Miten voin auttaa sinua?

Tärkeä oivallus omalla polullani on ollut, että emme koskaan pääse perille. Matka kestää koko elinikämme, ja tarkoituksena on tehdä siitä paras mahdollinen. Emme ole maailmassa, jotta kärsisimme, vaan jotta eläisimme täyttä potentiaaliamme ja kukoistaisimme. Autan sinua ottamaan ensimmäiset askeleet ja annan työkaluja ja kompassin helpottamaan matkaasi.

Kuinka se tapahtuu?

Ohjaan sinua löytämään oman voimasi, joka vapauttaa feminiinisen energian pyyteettömän rakkauden avulla. Tästä syntyy väylä elämän runsaudelle virrata. Autan sinua havaitsemaan epäterveellisiä ja lukkiutuneita ajatusrakenteita ja käyttäytymismalleja, jotta voit muuttaa ja luopua niistä. Työskennellessäsi kanssani saat työkaluja, joilla voit irrottautua vanhoista kaavoista ja menneisyyden tapahtumista, ja suuntautua unelmiesi elämän luomiseen. Neuvon, kuinka voit kääntää mahdolliset esteet voimavaroiksesi. Sinä voit olla oman runsautesi alkemisti.

Minun polkuni

Olen aina ollut haaveilija mutta myös tarttunut napakasti toimeen.

Yli kaksikymmentä vuotta sitten haaveilin olevani menestyvä bisnesnainen. Opiskelin ja tein töitä päättäväisesti, ja vuosituloni olivatkin pian kuusinumeroiset. Haaveilin omasta asunnosta hyvällä alueella Helsingissä, ja otin ison pankkilainan ja ostin sellaisen. 

Seuraavaksi huomasin, että haaveilen asumisesta Australiassa. Muutin siis sinne. Halusin elää surffauslämää, joten opettelin surffaamaan. Myin asuntoni Suomessa, jotta voisin paremmin asettua Australiaan, ja aloin opiskella markkinoinnin maisterintutkintoa. Pääsin koulutustani vastaavaan unelmatyöhön, mutta paloin loppuun. Burnout oli liian kova hinta hyvästä palkastani, joten irtisanouduin.

Kouluttauduin joogaopettajaksi, ja päädyin joogatyöni kautta Kanadaan. Sinne päädyttyäni löysin uuden unelmatyön hiihtokeskus- ja bike park vuoristoturvallisuuspartiossa, liikkumassa luonnossa ja auttamassa pulaan joutuneita tai loukkaantuneita asiakkaita. Elin unelmaa, jota en edes ollut uskaltanut unelmoida. Tämäkään elämänvaihe ei kestänyt loputtomiin, vaan löysin itseni muutaman vuoden kuluttua Suomesta, johon avasin oman joogastudion. Unelma sai nyt tällaisen muodon.  Oliko joogastudio unelmien elämän päätepiste? Ei. Huomaat varmaan, että tarinassani toistuu selkeä teema.

 

Muutos

Olen aina ollut nopea tekemään päätöksiä, ottamaan riskejä ja tarttumaan tilaisuuksiin, jotka ovat kuljettaneet minua eri puolille maailmaa uskomattomiin elämyksiin. Niin ihanaa kuin kaikki on ollutkin, se on ollut myös väsyttävää. Olen juossut pakoon juuriani ja syvintä olemustani yrittämällä mahtua valmiiksi määriteltyihin muotteihin ja kiltin tytön rooliin. 

Itseltäni pakenemisen lopputuloksena päädyin läheisriippuvaisiin ja toksisiin ihimissuhteisiin kaikilla elämäni osa-alueilla, ja koin olevani jatkuvassa konfliktissa ulkomaailman ja itseni kanssa. En osannut asettaa rajoja ja varjella omaa voimaani, mistä seurasi loppuunpalaminen, masennus ja taloudellinen romahdus. Tässä vaiheessa minun oli pakko katsoa peiliin, ja nähdä tarkasti myös omat varjopuoleni.

Mitä syvemmin itseäni tutkin, havaitsin, että toistan elämässäni jatkuvasti samoja kaavoja, mutta että kehää kiertäessäni kierrokset kovenevat joka kerta. Luulin käsitelleeni kaikki traumani, mutta tajusin, että olin raapaissut vain pintakerrosta. Minun olikin pureuduttava syvemmälle ja löydettävä juurisyyt ja triggerini. Traumatyöskentely oli raskasta, mutta palkitsevaa. Toisinaan itkin ja huusin, toisinaan istuin hiljaa tunteitani tarkkaillen. Psykoterapeuttini tuki minua prosessissani muutamia vuosia. Minun tieni tähän hetkeen kulki kaiken menettämisen kautta, mutta nyt haluan auttaa sinua löytämään oman reittisi runsauteen neuvomalla, missä on oikopolkuja ja siltoja sudenkuoppien yli.

 

Kristallinkirkkaasti oivaltaminen

Merkittävä hetki minulle oli, kun oivalsin, että suurin osa meistä ihmisistä elää autopilotilla, joka rakentuu myös traumojemme varaan. Traumojen ei tarvitse olla suuria tai henkeä uhkaavia vaikuttaakseen siihen, kuinka mieleemme ja tunteisiimme kasaantuu esteitä ja epäterveellisiä rakenteita. Jokin ladattu hetki, kuten esimerkiksi lapsuudenkokemus nolatuksi tulemisesta, voi aikuisiällä triggeröityä ja tuoda pintaan syvän häpeän tai hylätyksi tulemisen tunteen. Jos emme tunnista, mikä itsessämme laukaisee tiettyjä tunteita ja annamme autopilotin ottaa ohjat käsiinsä, toimimme piilossa olevasta tunteista käsin ja saatamme reaktiivisesti tehdä tekoja ja valintoja, jotka eivät ole terveellisiä tai viisaita. Tämän seurauksena emme voi hyvin.

Kun opimme tunnistamaan omat toimintamallimme ja triggerimme, voimme itse ottaa ohjat autopilotin sijaan. Feminiininen energia auttaa meitä kohtaamaan itsemme ja toiset myötätuntoisuudesta käsin. Kun itseään rakastaa ehdoitta, omassa voimassaan pysyminen on helppoa. Tarve myötäillä ja miellyttää toisia oman hyvinvoinnin kustannuksella vähenee ja katoaa. 

Tämä on se, miksi olen nyt tässä. Oivallukseni on ollut myös, että minun tehtäväni on lakata haaveilemasta ja tarttua toimeen: auttaa naisia löytämään voimavaransa ja vapauttamaan feminiinisen energiansa löytääkseen runsautta kaikilla elämän osa-alueilla.

Tiimimme 

Elämme, kuten opetamme.

Liisa Laine
Valmentaja, sisällöntuottaja, CEO & Business Owner
Luo sisältöä, valmentaa ja auttaa asiakkaita ja johtaa bisnestä.


Ida Laine
Account & Project Manager
Koordinoi liiketoiminnan prosesseja.

 
Mathilda Isaksson
Myynti ja markkinointi
Sosiaalisen median ja myynnin koordinointi.

Ota yhteyttä!

Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla: [email protected]

Seuraa Liisaa myös Instagramissa sekä YouTubessa ja voit myös tilata Liisan podcastin Spotifyssa.

Tästä voit tilata uutiskirjeen ja saat Liisan hyödyllisiä käytännön vinkkejä sekä harjoituksia sähköpostitse.

Liisa Laine Lightwork sopimusehdot löytyvät täältä ja rekisteri- ja tietosuojaselosteet löytyvät täältä.